Fruit

Nieuws

Tholen luidt noodklok over fruittelers

De Zeeuwse fruitgemeente Tholen heeft een brief aan alle politieke partijen in de Tweede Kamer gestuurd om te pleiten voor verdere compensatie voor de fruittelers.

Daarbij mag geen onderscheid gemaakt worden tussen vrije telers en telers die bij een afzetorganisatie zijn aangesloten. Volgens de gemeente zijn tientallen gezinnen binnen haar dorpen direct hard getroffen door de boycot. Maar daarnaast ervaren ook andere bedrijven in Tholen daarvan indirect de gevolgen.

De gemeente heeft zelf ook al stappen gezet. De scholen die niet mee kunnen doen met de Europese regeling Schoolfruit is gevraagd om contact op te nemen met één van onze lokale fruitbedrijven en afspraken te maken over schoolfruit. Daarnaast zal Tholen proactief initiatiefnemers stimuleren streekproducten onder de aandacht te brengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.