Doorgaan naar artikel

Doek valt voor Exact Plus

De toelating van Exact Plus vervalt per 31 januari 2014. Het middel had een toelating tegen echte meeldauw in appel en Amerikaanse kruisbessenmeeldauw in de onbedekte teelten van witte, rode en blauwe bessen, alsmede kruisbessen en zwarte bessen.

Voor het middel van Bayer Crop Science geldt geen uitverkoop- of opgebruiktermijn. Dat betekent dat er na 31 januari geen Exact Plus meer op voorraad mag staan bij distributeurs en telers en dat het gebruik van het middel met ingang van die datum ook niet meer mogelijk is.

Uitbreiding etiket Luna Privilege

Luna Privilege kreeg een etiketuitbreiding. Het middel is voortaan ook inzetbaar in de bedekte teelt van aardbeien, bonen en peulen. Verder is er een toelating in vruchtgroenten van cucurbitaceae met eetbare schil vanaf 1 mei tot 1 oktober. Ook mag het middel worden toegepast in tuinkers en veldsla.



Voor alle uitbreidingen geldt dat er geen of beperkt werkzaamheids- en fytotoxiciteitsonderzoek is uitgevoerd. Daarom is het raadzaam proefbespuitingen uit te voeren indien er nog geen ervaringen met het product zijn opgedaan.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin