Fruit

Nieuws

Monitoring NFO: Elstar knapperig, Conference ‘sapperig’

De kwaliteit van Elstar in de supermarkt was in 2012/2013 beter en stabieler dan in 2011/2012. De hardheid van Conference was dit seizoen ronduit teleurstellend. Dat blijkt uit de resultaten van de NFO-monitoring.

Elstar was in seizoen 2012/2013 doorgaans knapperiger dan voorheen. In 2012 was slechts 20 procent van de beoordeelde partijen zachter dan 5 kilo per vierkante centimeter. In november 2011 was dat 80 procent. November en maart blijven de maanden waarin de meeste zachte appels worden gevonden. Dat concludeert beleidsmedewerker Janneke van de Velde van NFO in Fruitteelt. Het uitstalleven was dit seizoen ook veel beter dan vorig seizoen, mede door het gebruik van SmartFresh.

Conference ging qua hardheid vooral in november 2012 onderuit. Slechts 35 procent van de bezochte supermarkten scoorden boven de hardheid van 4 kilo per vierkante centimeter. In 2011 was dat nog 55 procent. In januari en maart 2012 voldeed ongeveer de helft van de supermarkten aan deze hardheid, maar dat daalde naar het einde van het seizoen naar 10 procent.

De NFO wil met het opstellen van ‘altijd raak-specificaties’ voor Conference, waarmee bij Elstar goede ervaringen zijn opgedaan, een kwaliteitsslag gaan maken bij Conference. Dat gaat onder het motto: ‘Zo zoet, zo goed’.

Of registreer je om te kunnen reageren.