Fruit

Nieuws

Veiling Zaltbommel haalt nieuw omzetrecord

Op woensdag 30 oktober werd de grens van 40 miljoen euro omzet op Veiling Zaltbommel overschreden. Omdat er nog 8 weken te gaan zijn, verwacht de veiling in 2013 een record omzet van ruim 45 miljoen euro te halen.

Veiling Zaltbommel verwachtte eerder al een toename van de omzet ten opzichte van 2012 van circa 20 procent verwacht. Door het resultaat in 2013 wordt de positieve ontwikkeling van de laatste jaren doorgetrokken en de veiling verwacht in de komende jaren deze stijgende lijn vast te kunnen houden, ondanks de relatief moeilijke markt.

Dit jaar wordt de grootste omzetgroei gerealiseerd door de productgroep paprika en zachtfruit. Bij paprika heeft een herstel van de middenprijs plaatsgevonden, gecombineerd met een uitbreiding van areaal. Bij zachtfruit zorgt met name de nieuwe framboos Kwanza, die binnen een concept in de markt wordt gezet, door een toenemend areaal voor een hogere omzet. Ook de overige productgroepen, groenten en hardfruit, laten dit jaar gezamenlijk een omzetgroei zien.

Of registreer je om te kunnen reageren.