Fruit

Nieuws

Vogelspin AH-winkel mogelijk uit bananen

Winkelend publiek in de Albert Heijn-supermarkt aan de Amsterdamsestraat in Scheveningen trof gisteren een vogelspin aan op de broodafdeling.

Het vermoeden is dat de spin afkomstig is van de AGF-afdeling waar hij is meegelift in een bananendoos.  Een zogenoemde Brazilian Giant White Knee Tarantula, een zwart-wit gestreepte griezel die zo'n 25 centimeter kan worden, dook maandagavond op tussen de pistoletjes en de krentenbollen.

Nieuwsgierige klanten, volwassenen en kinderen, dromden samen om het dier. Eén bezoekster knipte een flessenhals open en plaatste die kordaat over de spin, meldt een medewerkster van de Dierenambulance Den Haag die het beest later oppikte.

De spin is overigens geen volgroeid exemplaar, hij meet 'slechts' 10 tot 12 centimeter. Gevaarlijk voor de mens is hij ook niet, aldus de Dierenambulance Den Haag in het AD.

Of registreer je om te kunnen reageren.