Fruit

Nieuws 353 bekeken

Nieuwe schoolfruitregeling van start

Het nieuwe seizoen van de schoolfruitregeling is donderdagochtend van start gegaan.

Dit gebeurde op circa 1.230 scholen, verspreid over het land. Het vierde seizoen van het EU-Schoolfruitprogramma, heeft via 4.500 scholen al circa één miljoen kinderen bereikt.

Op alle deelnemende scholen vond een feestelijk programma plaats. De Goudenregenschool in Hilversum was het toneel van de landelijke aftrap, waaraan voetbalvirtuoos Soufiane Touzani zijn medewerking verleende, evenals rapper Brownie Dutch en pretkok Leo Dirks. De kinderen speelden onder meer een fruitgame. Foto’s en filmpjes van feestelijkheden zijn terug te vinden op www.euschoolfruit.nl

Met de circa 1.230 deelnemende scholen is de inschrijving voor het seizoen 2012/2013 vol. De scholen ontvangen 20 weken lang drie stuks gratis groente/fruit per leerling per week. De rest van het schooljaar geven ze zelfstandig verder schoolfruit, op minimaal twee vaste dagen per week, door ouders groente/fruit te laten meegeven of dit via een leverancier te regelen. De MegaHAP(pening) vestigt de aandacht op het belang van het eten van groenten en fruit door kinderen. Het evenement sloot aan op de start van het nieuwe seizoen, dat afgelopen weekend met de Nationale Appelplukdag van start ging.

 

De Europese Unie, het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en vijf leveranciers maken het programma financieel mogelijk. De leveranciers zijn Schoolfruit.nu en The Greenery, Kids & Schoolfruit, Fruitschool, Fruitmoment en Fruit4Kids. Het Productschap Tuinbouw en het Steunpunt SchoolGruiten van Wageningen University verzorgen de uitvoering van de regeling. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Stichting Voedingscentrum Nederland en het GroentenFruit Bureau ondersteunen het programma.

 

Bron: tuinbouw.nl

Liza Bruggeling

Of registreer je om te kunnen reageren.