Fruit

Nieuws 1002 bekeken

Fruitsorteerder wil na 20 jaar WAO-uitkering in Marokko

Een oud-fruitsorteermedewerker vecht ruim 20 jaar voor een WAO-uitkering na een dienstverband in Nederland in 1991 en 1992. Dat is nu afgewezen.

Dat blijkt uit een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep. Dat jaar (1992) emigreerde hij naar Marokko, maar aan zijn strijd voor een WAO-uitkering komt nu tot een einde doordat de uitspraak in het voordeel is van uitvoerder UWV. De fruitsorteerder meldde zich ziek in het voorjaar van 1992, maar de verzekeringsarts achtte hem niet arbeidsongeschikt in mei 1992. Twee maanden later emigreerde hij naar Marokko, maar bleef hij strijden voor een uitkering met bezwaar- en beroepsprocedures en nadere onderzoeken. De raad oordeelt nu dat het niet aannemelijk is dat de Marokkaan arbeidsongeschikt was geworden tijdens zijn werk als fruitsorteerder. Omdat hij niet in de ziektewet zat, is hij ook niet medisch gekeurd voor de WAO. Hij was zelf niet bij de behandeling van zijn zaak.

Of registreer je om te kunnen reageren.