Fruit

Nieuws 720 bekeken laatste update:5 okt 2012

Besluit over toekomst Inova Fruit genomen

Afzetorganisaties in fruit hebben een besluit genomen over de toekomst van Inova Fruit.

De aandeelhouders hebben de afgelopen maanden plannen besproken voor een reorganisatie van het nieuwe rassenbureau. Ook is over de toekomst van de verkoop BV gesproken. Bronnen melden dat de verkoop BV niet meer in werking is en dat manager John van Os al eerder in dienst is getreden bij Fruitmasters.

The Greenery, woordvoerder als grootste aandeelhouder, wil op dit moment niet reageren op het besluit, of een toelichting geven. Eerst wil de afzetorganisatie het intern bespreken met Inova Fruitmedewerkers. Later volgt een bericht in de media.

De Nederlandse Fruittelersorganisatie wil dat afzetorganisaties ieder verantwoordelijk worden voor één ras. Dat zou de inzet voor een rendabele opbrengstprijs verhogen. Dat lijkt nu niet het geval. Op Zaltbommel komen de Rubens-appels nu voor de klok. De afzetpartijen hebben daarmee weer de vrije hand in de afzet.

Of registreer je om te kunnen reageren.