Fruit

Nieuws 672 bekeken

Aanvoer herfstappelen Duitse markt neemt toe

Terwijl de aanvoer van vroege oogst Europese appelen zijn hoogtepunt al bereikt, komen voorzichtig ook de herfstvariëteiten op de Duitse markt.

Dat meldt het statistisch bureau van het Duitse ministerie voor Landbouw.  Nieuw-Zeeland voert de lijst nog aan met Breaburn, maar andere rassen, zoals de Granny Smith en Golden Delicious nemen in volume toe.
De aanvoer van Delbar en Delcorf is inmiddels op een hoogtepunt aanbeland. De aanvoer op de Duitse groothandelsmarkt bedroeg in week 33 92 ton, met een prijs van 1,34 euro per kilo. Zowel de aanvoer als de prijs ligt daarmee hoger dan vorig jaar.
Vanuit Frankrijk en Italië komt de aanvoer van herfstrassen nu langzaam op gang. Verder is er uit de diverse gebieden, met name Frankrijk en Duitsland, nog redelijk wat aanvoer van oude voorraden Elstar.

Of registreer je om te kunnen reageren.