Fruit

Nieuws 597 bekeken

Plantdag voor fruitbomen op schoolpleinen

Begin november planten leerlingen van negen basisscholen door heel Flevoland fruitbomen op hun schoolplein. Dit meldt Landschapsbeheer Flevoland.

De deelnemende scholen aan het project ‘Fruitbomen op Flevolandse Schoolpleinen’ maken op deze manier hun schoolplein wat groener. Bovendien  kunnen de leerlingen zo het hele jaar door van dichtbij zien hoe de bloesems zich ontwikkelen tot appels, die ze vervolgens zelf samen met leraren kunnen plukken en verwerken tot appelmoes of vruchtentaart.

Samen met het Centrum Biologische Landbouw zorgt Landschapsbeheer Flevoland in het project ‘Proef de Smaak van Flevoland’ voor de fruitbomen op het schoolplein. Bij het project hoort ook een lesprogramma over fruitbomen en fruit. De scholen mochten zelf kiezen uit appel-, peren- of kersenbomen. Ook het type boom verschilt per school. Op sommige pleinen is alleen plaats voor leibomen, andere scholen kozen juist hoogstambomen om zo wat schaduw op het plein te krijgen. Natuurlijk is er wel wat geduld nodig voordat de bomen groot zijn en een overvloedige oogst leveren. Maar komend voorjaar kunnen de leerlingen de eerste bloesems aan de takken zien verschijnen. En wie weet al een enkel appeltje in het najaar proeven.

Liza Bruggeling

Of registreer je om te kunnen reageren.