Fruit

Nieuws 2015 bekeken

Verkiezing Beste appel van Nederland

Op 1 november kiezen Urgenda en Foodlog, met een smaakpanel onder leiding van journalist Felix Wilbrink van De Telegraaf de Beste appel van Nederland.

Eten we over enkele jaren nog steeds Elstar en Jonagold of veroveren nieuwe rassen als Rubens, Pink Lady, Kanzi, Wellant of Santana onze fruitmanden? Of komen de oude rassen weer terug?

Om die vragen te beantwoorden en om duidelijk te maken dat Nederland weliswaar bergen appels produceert, maar dat er ook appels zijn die er echt bovenuit steken, organiseren Urgenda en Foodlog de wedstrijd 'Beste appel van Nederland'.

Appeltelers die zich onderscheiden op smaak en ras, maar bovendien zuinig zijn met bestrijdingsmiddelen, water en energie of op andere manieren het landschap, milieu of de biodiversiteit sparen, zijn van harte uitgenodigd om mee te doen. In een open gesprek op www.foodlog.nl worden, in samenspraak met een vakjury, vervolgens de finalisten gekozen.

Live op tv worden de opvallendste vernieuwers op 1 november geproefd en voorgesteld aan een breed publiek. De winnaar, goed én lekker dus, mag zich met recht ‘de beste appel van Nederland’ noemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.