Fruit

Nieuws 371 bekeken

VS verwacht veel van perenexport naar China

De Amerikaanse fruitsector is positief over onderhandelingen voor markttoegang van Amerikaanse peren naar China.

China en de VS lijken de markt te openen voor peren uit beide landen. De voortgang is het gevolg van nieuwe inzichten over risico’s van insleep van bacterievuur. Volgens Pear Bureau Northwest heeft China geaccepteerd dat insleep van de ziekte onwaarschijnlijk is via fruit. Dat was lang de grote spelbreker in handelsintensivering. Vooral de uitvoer van rode rassen naar China kan kansrijk blijken, stelt het bureau in het vakblad The Packer. In ruil voor markttoegang in China wil de VS de markt verder openen voor Chinese peren, zoals het ras ya. “China kan in de top-tien komen in 2017 voor onze perenexport”, stelt directeur van Pear Bureau Northwest Kevin Movitt.

Nederland verwacht ook snel voortgang te maken met uitvoer van peren naar China. België ging Nederland al voor met speciale bacterievuur-vrije teeltgebieden.

Of registreer je om te kunnen reageren.