Fruit

Nieuws 1019 bekeken

Reorganisatie Inova Fruit

Het nieuwe fruitrassenbureau Inova Fruit in Geldermalsen is gereorganiseerd en houdt zich niet langer bezig met de afzet van clubrassen (appels). Dat is nu officieel bekend gemaakt.

Inova Fruit gaat zich uitsluitend bezig houden met selectie van nieuwe rassen (varietymanager). Het bureau heeft als grootste aandeelhouder in rassenontwikkelingsbedrijf SpringQuest het eerste recht om rassen uit deze samenwerking in de markt te zetten, mogelijk door nieuwe veredelingstechnieken als cisgenese te gebruiken.

 

De afgelopen jaren heeft Inova Fruit hard gewerkt om de naamsbekendheid van Junami, Rubens en Wellant te vergroten. Omdat Inova Fruit hierin veel kennis en ervaring heeft opgedaan behoudt Inova Fruit haar centrale rol in de coördinatie van de generieke marketing, schrijft de organisatie. Door het vertrek van commercieel personeel is Inova Fruit sterk afgeslankt.

 

De verantwoordelijkheid voor de verkoop van de Inova Fruit rassen Rubens, Junami en Wellant ligt bij de afzetorganisaties. Dat was al bekend aangezien Zaltbommel weer Rubens voor de klok veilt. Daarmee verdwijnt het model van centrale verkoop bv, een model waar ook andere teelten met interesse naar keken als bundelingsinstrument.

Inova Fruit blijft de coördinatie voeren over algemene teeltzaken en behoudt de contacten met de telers. Ook het contractbeheer behoort tot de taken van Inova Fruit. Verder geeft Inova Fruit aan de hand van de aanplantgegevens een oogstprognose af, welke vanzelfsprekend wordt aangepast met de ervaringen uit het veld.

Of registreer je om te kunnen reageren.