Fruit

Nieuws

Stijging verkoop van zomerfruit

De Zomerfruitpromotie van afgelopen zomer is volgens GroentenFruit Bureau zeer succesvol geweest, en heeft geleid tot een stijging in de verkoop van zomerfruit in supermarkten en groentespeciaalzaken.

De gemiddelde verkopen van zomerfruit, bij winkels waar promotie plaats heeft gevonden, stonden vier weken voor de promotie op 68 bakjes per dag. Vier weken na de promotie was dit opgelopen naar ruim 72 stuks per dag. Tijdens de promotiedagen zijn gemiddeld 271 bakjes per dag verkocht.
Aardbeien werden met 65% het meest gekocht, gevolgd door frambozen (13%), bramen (8%) en rode- en blauwe bessen (beide 7%). Consumenten letten bij de aankoop vooral op kwaliteit, 44% let op beschadigingen of bedorven vruchten en 40% of het product vers is. Prijs speelt duidelijk een minder belangrijke rol bij de aankoop. Zomerfruit wordt voornamelijk gekocht vanwege de lekkere smaak.

Campagne zomerfruit
Van 11 juni t/m 31 juli stond elke vrijdag en zaterdag Zomerfruit centraal bij 75 diverse supermarkten en bij 5 groentespeciaalzaken. Bij de speciaal ingerichte Zomerfruitstand kregen consumenten de mogelijkheid diverse producten te proeven en ontvingen ze een flyer met informatie en een recept over Zomerfruit.

Bron: groenten & Fruit - Auteur: Peter Visser

Of registreer je om te kunnen reageren.