Fruit

Foto & video

Als stellingaardbeien, in substraatruggen

Hoe teel je aardbeien met een vruchtvorm alsof ze op stellingen zijn geteeld? Door te telen in folieruggen met substraat, met trayplanten die inwortelen tot in de vollegrond. Jan van Meer in Breda testte de aanpak vorig jaar, dit jaar is het praktijk op bijna vijfeneenhalve hectare. De achtergronden staan in de recente printuitgave van Groenten en Fruit (nr. 7)

 • De sleuf in een rug is aan de boven- en zijkant zo’n 15 centimeter breed, en aan de onderkant zo’n 7 centimeter. Er gaat zo’n 15 liter kokos per lopende meter in. Op de foto Jan van Meer en Lieke van Meer. - Foto's: Joost Stallen

  De sleuf in een rug is aan de boven- en zijkant zo’n 15 centimeter breed, en aan de onderkant zo’n 7 centimeter. Er gaat zo’n 15 liter kokos per lopende meter in. Op de foto Jan van Meer en Lieke van Meer. - Foto's: Joost Stallen

 • De kokosdoseerder snijdt de folie in het midden door (zie ook de film).

  De kokosdoseerder snijdt de folie in het midden door (zie ook de film).

 • Het planten in substraat. De afstand in de rij wordt aangehouden met hulp van een stok waarop de vereiste afstand is aangegeven.

  Het planten in substraat. De afstand in de rij wordt aangehouden met hulp van een stok waarop de vereiste afstand is aangegeven.

 • De teelt in al zijn glorie, bedekt en met een druppelslang voor de fertigatie.

  De teelt in al zijn glorie, bedekt en met een druppelslang voor de fertigatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.