Fruit

Foto & video

Fruitteelt wapent zich met compost tegen vorst

De vraag naar groencompost piekt nu loonwerkers de onderstammen op perenpercelen beschermen tegen nachtvorst. De zwaarste vorst wordt komende donderdag verwacht. Tot die dag is het doorrijden voor de mannen. Loonwerker Van Ossenbruggen bracht maandag 26 ferbuari in Kerk-Avezaath compost aan in een perceel jonge peren.

Foto

 • Sommige telers kiezen voor champost, maar steeds vaker is dat groencompost vanwege het positieve effect op het bodemleven. Foto's: Jeroen Verheul

  Sommige telers kiezen voor champost, maar steeds vaker is dat groencompost vanwege het positieve effect op het bodemleven. Foto's: Jeroen Verheul

 • De groencompost wordt aangeleverd door loonbedrijf Bongers uit Tiel dat zelf geen smalspoortrekkers heeft voor het aanrijden op de percelen.

  De groencompost wordt aangeleverd door loonbedrijf Bongers uit Tiel dat zelf geen smalspoortrekkers heeft voor het aanrijden op de percelen.

 • In 2012 reed loonbedrijf Van Ossenbruggen dag en nacht toen de strenge vorst werd verwacht. Met de verwachting van matige tot strenge vorst deze week maakt het bedrijf lange dagen, maar geen continurooster.

  In 2012 reed loonbedrijf Van Ossenbruggen dag en nacht toen de strenge vorst werd verwacht. Met de verwachting van matige tot strenge vorst deze week maakt het bedrijf lange dagen, maar geen continurooster.

 • Van Ossenbruggen rijdt deze week met de smalspoortrekkers naar Zeewolde voor dezelfde bewerking.

  Van Ossenbruggen rijdt deze week met de smalspoortrekkers naar Zeewolde voor dezelfde bewerking.

 • Met drie combinaties was het perenperceel van circa een halve hectare in Kerk-Avezaath in de kortste tijd voorzien van groencompost.

  Met drie combinaties was het perenperceel van circa een halve hectare in Kerk-Avezaath in de kortste tijd voorzien van groencompost.

Of registreer je om te kunnen reageren.