Fruit

Foto & video 3 reactieslaatste update:7 dec 2016

Test met cabineloze robottrekker

De robottrekker van het Nederlandse Precision Makers met H.S.S. opbouwspuit is dit seizoen getest in Randwijk. Op het Innovatie en Demo Centrum Randwijk (IDC) reed de trekker vorige week voor publiek.

Laatste reacties

 • Joost Stallen

  Interessant!

 • Ruud van de Munckhof

  Inderdaad een interessant project maar na 7 jaar fulltime service engineer in de GPS wereld komt dit absoluut niet door slecht RTK- GPS signaal.
  Juist de Septentrio ontvangers die hun gebruiken staan erg hoog in storingsvrij signaal GPS signaal. Daarnaast zou een autonoom voertuig nooit en ten nimmer door blijven rijden als het signaal slecht is (verlies RTK fix). Levensgevaarlijk!

  Conclusie: Het concept is erg goed bedacht maar er is nog wel werk te doen aan de besturings software. Goed afgeregeld machines moet men maar amper zien sturen in rechte rijen. Ben eerlijk over het product, dan hou je de eer aan jezelf!

 • Joost Stallen

  Zijn er alternatieven te bedenken? Wie reageert? Problemen met een slecht GPS-signaal wordt ook regelmatig genoemd door telers /loonwerkers op percelen met bomen aan de randen. Dan blijkt weer dat een chauffeur onontbeerlijk is.

Of registreer je om te kunnen reageren.