Fruit

Achtergrond

Markt: Zakkende markt aardbeien

De verkoopdag dinsdag 4 juni laat voor aardbeien een zakkende markt zien.

Prijzen voor de gangbare partijen daalden tot circa € 0,80 per pond. Op de veiling van The Greenery was zichtbaar dat de voorverkoop mogelijk minder volumes wist af te zetten. De kopers verwachtten al een grotere aanvoer na een mooi weekend en lieten het op de klok aankomen.

Forse prijsdalingen

De prijzen daalden soms fors. De beste Sonata’s uit de tunnel zakten 4 tot 6 dubbeltjes per pond naar rond of onder de euro. Voor de 30’ers eerste klasse daalde het peil tot € 0,83 per pond. De aanvoer was een veelvoud van die van maandag. Met deze prijzen ligt de opbrengst gelijkt of iets onder het peil van 2018. Dat geldt voor de klasse 1 Elsanta uit de kas (30’ers). En voor Exquise blijft de prijs iets lager.

Greenery

Bij The Greenery blijft de Malling Centenary het onder dat prijsgeweld redelijk doen, al ging ook de exquise lijn (de superkwaliteit) voor € 1,15 weg per pond, waar dat maandag nog rond de € 2 lag. De Sweet and Sunny-lijn kon zich handhaven op € 1,72 tot iets meer. Van dit label verkoos Nettorama voor een actie voor € 2,49 per 400 gram. De inkoopprijs ligt ook hoger voor deze Malling Centenary-aardbeien.

Acties bij Lidl

In deze zakkende markt zijn er ook acties voor € 1,99 per pond te vinden bij Lidl. Dat is de bodem waarop normaal gestunt wordt. Met prijzen van € 2,49 per 400 gram bij Hoogvliet is geen bodemprijs neergelegd. Mogelijk is het op contractprijs voor Pinksteren al eerder vastgelegd en tegen hogere prijzen ingekocht. In de komende dagen lijkt er ruimte voor winkelketens om nog acties voor Pinksteren te beleggen. Mogelijk dat Pinksteren voor een aantrekkende vraag en prijs kan leiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.