Fruit

Achtergrond

Markt: Perenprijzen pieken op Duitse markt

De winkelprijs voor peren in Duitsland ligt op recordhoogte.

Dat blijkt uit inflatiecijfers van het Duitse statistiekburau Destatis. De prijzen zijn de hoogste sinds de laatste vijf jaar. De prijsafstand met voorgaande jaren is opvallend hoog.

De belangrijkste perenleverancier Italië veroorzaakt de prijsstijging voor de Duitse consumenten voor het grootste deel. De prijs van Italiaanse Abate Fetel ligt op de Duitse groothandelsmarkten op maximaal € 2,50 per kilo, meer dan € 0,60 hoger dan vorig jaar.

Nederlandse Conference lijkt een kleinere rol te spelen in de Duitse verhitte perenmarkt. De groothandelsprijs is met € 1,07 circa € 0,16 hoger dan vorig jaar. Wel is de Conferenceprijs voor telers gelijk aan de prijs van 2017. Nederlandse Conference hebben wel een groeiend aandeel op de Duitse markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.