Fruit

Achtergrond

Markt: Waar is de biologische Conference?

Na 6 weken in het Nederlandse hardfruitseizoen hebben we bij winkelbezoeken in de 5 grootste winkelketens geen biologische Conference gezien.

Bij de winkels in het midden van het land was vorig jaar bij AH en Lidl de biologische Conference wel te koop, maar het assortiment lijkt aangepast. Eerder dit jaar zagen we in deze Lidl-winkel vier soorten Conference (voordeelbak, los, ready to eat en biologisch), waarmee Lidl goed keek naar het assortiment van AH om deze goedkoper aan te bieden. Die strategie lijkt overboord. Lidl heeft nu alleen de losse Conference en voordeelbakjes van een kilo, plus Doyenné du Comice, maar de biologische Conference wordt niet verkocht. In de winkel verwijst de verkoper naar de klantenservice, die ons telefonisch vertelt dat het artikel niet is afgeboekt. Geen idee of de biologische peer nog terug komt bij de prijsvechter.

Tekst gaat onder foto verder

Bij winkelbezoeken werd geen biologische Conference aangetroffen. - Foto: Groenten&Fruit
Bij winkelbezoeken werd geen biologische Conference aangetroffen. - Foto: Groenten&Fruit

Online wel voorradig

De agf-manager van Albert Heijn wijst op de beperkte ruimte voor agf in deze oudere winkel als verklaring van het ontbreken van biologische Conference. “Er zijn meer biologische producten die niet in ons assortiment meer zitten, maar die ik dan nog wel bestel. Geen idee waarom biologische Conference nu uit ons assortiment is.” Online is de Conference bij AH wel te bestellen. Gelegd (4 stuks) kost een verpakking € 2,79. De winkelprijs voor losse Conference is € 1,99, dat is dezelfde prijs als voor gelegde ready to eat Conference.

Of registreer je om te kunnen reageren.