Fruit

Achtergrond

Markt: Concurrenten Conference schreeuwend duur

Er lijkt ruimte bij Conference voor een verdere prijsgroei, afgaande op prijsontwikkelingen op de Duitse markt.

De prijs van Italiaanse peren op de Duitse groothandelsmarkten loopt nog altijd op en ligt in week 43 al € 0,35 boven het niveau van 2018. De gemiddelde groothandelsprijs voor Abate Fetel is nu al boven de € 2,00 gestegen tot € 2,13 per kilo. In de 3 voorgaande jaren lag de prijs steeds tussen de € 1,78 en € 1,84 per kilo. Ook de rassen Santa Maria en Williams Christ naderen de € 2,00 en liggen tot wel € 0,45 boven het prijspeil van de voorgaande jaren.

Italië leidend

Italië is de leidende perenleverancier op die groothandelsmarkten, met een aandeel van 54%. Nederland heeft een aandeel van 12%. Er is ook Duitse Conference. Die verhouding is op de supermarktvloer ondertussen gewijzigd. Nederland steekt Italië daar naar de kroon door jarenlange promoties op de winkelvloer.

Of registreer je om te kunnen reageren.