Doorgaan naar artikel

Veel kleine peren in de supermarkten

Albert Heijn heeft kleine maten Conference-peren verpakt in de kilobakken.

In de Buitenbeentjes zitten deze week maat 45-55 millimeter voor € 1,39 per kilo. In de kilobakken gewone Conference-peren (budget) is de maat 55-65 millimeter verpakt. Dat blijkt uit een rondgang langs winkels. Die maat is ook kleiner dan normaal met een gunstiger inkoopprijs. De AGF-chef van Albert Heijn laat weten dat de keten flexibeler is met de vruchtmaat vanwege de droogte afgelopen zomer.

De Conference-perenmaat is kleiner dan normaal met een gunstiger inkoopprijs. - Foto: Groenten & Fruit

De Conference-perenmaat is kleiner dan normaal met een gunstiger inkoopprijs. – Foto: Groenten & Fruit

Ook andere winkelketens tonen kleinere peren. Lidl heeft eveneens kilobakken met kleine peren verpakt door Fruit NL. Op de verpakking staat overigens geen maat vermeld.

Veilingprijzen kleine perenmaten

Op de Belgische veilingen brachten de kleine maten dinsdag 25 september weinig op. De maat 45-55 wordt niet geveild. De maat 55+ bracht dinsdag niet meer dan € 0,20 op. Bij de grotere maten was wel sprake van oplopende prijzen. Over week 38 gaven Belgische veilingen een middenprijs af van € 0,40 per kilo.

Variatie in maat peren

Ook de losse partijen in de supermarkten lijken wat gevarieerder in de maatvoering. Een AGF-chef wijst op de grote en kleine vruchten in de kist. Bij Albert Heijn is deze week de Conference in de aanbieding voor € 0,99, een combinatie met een Elstar-actie. Dekamarkt doet het hele Nederlandse appels- en perenassortiment in de aanbieding voor € 0,99.

Lidl heeft Doyenné du Comice in de aanbieding voor € 1,29 per kilo. In de winkel gaat het om forse maten. In kleinere winkelketens van speciaalzaken worden de laatst Triomphe de Vienne verkocht voor zeer lage prijzen van € 0,59 per kilo.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin