Doorgaan naar artikel

Marktupdate: Perenprijzen stijgen

De prijsnoteringen voor Conference laten in landen om Nederland een opwaartse beweging zien.

Dat is in de staart van de Belgische klokverkopen het meest direct zichtbaar. Donderdag werd voor verschillende sorteringen voor de klok een plus gemaakt van 5 tot soms 12 cent. Daarmee is voor de kleine maten het prijspeil van 2017 overtroffen, voor de grotere maten sloeg de veilklok vorig jaar nog wel hoger uit met prijzen rond de € 0,90 en nu maximaal € 0,84. Dat is nog altijd € 0,20 hoger dan in 2016 voor de sortering 70-80 werd betaald. De uitbetaalprijzen in België komen wel overeen met 2017.

Prijs boven 2017

Op de groothandelsmarkten in Duitsland noteerden de marktonderzoekers van BLE een plus van € 0,07 voor Nederlandse Conference. De groothandelsprijs is nu € 1,21 voor gangbare winkelmaten (zonder sorteringaanduiding). Vorig jaar was die prijs overigens € 1,07. De groothandelsprijs ligt nu dus boven het peil van 2017 en zou moeten aansluiten bij het beeld op de telersmarkt.

Britse Conference duur

Ook in Engeland is op de groothandelsmarkt een schok omhoog te zien voor de Britse Conference. In week 17 stegen de prijzen naar 1,09 Britse pond (van 0,88 Britse pond in week 16). Zo’n prijspiek laat meestal zien dat de voorraden aflopen en de handel bijna over is.

Voorzichtigheid bij partijhandel

Op de veilingen van Service2Fruit was vrijdagmiddag goed te zien dat Nederlandse aanbieders prijzen tot € 0,73 vragen voor ongesorteerde partijen. Dat is nog voorzichtig omdat dezelfde prijzen gevraagd werden halverwege de maand april.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin