Doorgaan naar artikel

Marktupdate: Conference-actie voor € 0,99

We zagen een tijdje geen scherpe acties met Conference, maar deze week stunt winkelketen Jan Linders met Conference voor € 0,99.

Met veel andere ketenacties samen kan dat voor impulsen zorgen op de wat matte markt. De dagprijzen liggen op de veilingen nu iets onder 2017. Het gaat bij de Jan Linders-actie om Limburgse Conference die voor 50% is afgeprijsd. Het is niet de enige actie die we deze week zagen. Zo is er bij Lidl een actieprijs van € 1,29 voor Conference, net als bij Boni. Bij andere kleinere winkelketens van de Superunie-inkooporganisatie ligt dat prijsniveau op of rond de € 1,49. Albert Heijn heeft weer gesneden snack-Conference in de aanbieding. Drie zakjes voor € 2. Het komt neer op een actieprijs van iets minder dan € 8 per kilo.

België en Duitsland

Het wordt lastiger de prijsnotering voor Conference te duiden nu de bestaande prijsnoteringen in België in belang teruglopen. De aanvoer Conference op de veilingen loopt hard terug. Prijzen bleven stabiel tot iets teruglopen. De hoogste prijs werd betaald voor de grovere vruchten € 0,81 (was dinsdag € 0,83).

Op de Duitse groothandelsmarkten valt de prijsontwikkeling bij Zuid-Afrikaanse peren op. Het ras Rosemarie is met name lager geprijsd dan andere jaren. Voor Italiaanse peren als Abate Fetel en Santa Maria is de prijsvorming stabiel en rond de € 1,80 tot € 2,13. Ter vergelijking: Conference kost op de Duitse groothandel € 1,08 en is nu op een gelijk niveau als 2017, € 0,08 lager dan een maand geleden.

Conference uit vier landen

Op Service2Fruit lagen vrijdag Conference uit 4 bestemmingen (Poolse, Belgische, Nederlandse en Duitse). De ongesorteerde partijen werden ingezet voor prijzen tussen de € 0,61 (Poolse) en € 0,73 voor de Nederlandse. Gesorteerde partijen werden ingezet voor € 0,83. Het verloop van die veiling was vrijdagmiddag nog niet bekend.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin