Doorgaan naar artikel

Marktupdate: Elstar snel duurder op Duitse markt

Een snelle prijsstijging voor Elstar valt op in de Duitse groothandel. Daarvan profiteert de Nederlandse Elstar.

De Nederlandse Elstar (los) steeg in drie weken tijd met € 0,15 naar € 1,45 per kilo. In ongeveer hetzelfde tempo steeg de Duitse Elstar van € 1,51 naar € 1,60. In dezelfde handelsweek een jaar geleden was de handelsprijs € 0,85 per kilo, blijkt uit gegevens van het Duitse bureau BLE.

Veel acties met Pink Lady

Elstar is duur om acties mee te voeren in Nederland. Hier kiezen veel supermarkten in de Valentijnsweek voor de Pink Lady-appel. Het hartvormige logo is beeldbepalend in deze handelsweek.

PLUS, COOP, Agrimarkt, MCD, Boons, Em-Té en Vomar komen met afprijzingen van deze premium importappel tot rond de 2€ per kilo. Dat is ook ongeveer de groothandelsprijs voor de Pink Lady, en daarmee zo’n € 0,25 duurder dan vorig jaar. Uitzondering zijn kleinere maten die met € 1,65 nog onder de prijzen voor 2017 liggen.

Veel fruit

Waar concurrentie van Pink Lady deze week dus heviger is, komt dat ook van ander fruit. Bijvoorbeeld AH: dat heeft deze week meer dan 50 fruitartikelen in de aanbieding, waarvan 1 een zak appels. Verder promoot de keten vooral haar tropische gemaksproducten en eetrijpe lijn en het importfruit van de telers uit het fairtradeprogramma AH Foundation.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin