Doorgaan naar artikel

Markt: Lidl springt met actie in gat lage aardbeienprijs

De lage aardbeienprijzen op de vrije markt hebben supermarktketens Lidl, Hoogvliet en Plus verleid tot acties.

Daarmee kan meer volume van de dagmarkt verdwijnen en mogelijk wat lucht komen in een markt die geweldig onder druk staat.

Op de Belgische veilingen wordt het grootste deel van de vrije markt zichtbaar door veilprijzen. De prijzen voor de grootste sorteringen Elsanta lagen maandag 15 oktober zelfs tussen de € 0,50 en € 0,70 per pond. Dat is voor telers teleurstellend, maar de marktomstandigheden zijn door het zomerweer in oktober ook bijzonder.

Bij The Greenery kon de fijne sortering voor de klok nog wel wat oplopen maandag tot circa € 1 per pond. Voor de iets grovere vruchten zakte de prijs ook richting dat niveau.

Bekijk actuele prijzen voor aardei en stel zelf prijsvergelijkingen samen

Aardbeienprijzen verschillen sterk per supermarkt

Bij supermarkten is het beeld verschillend. De scherpste aanbieder is Lidl met € 2,49 per pond. Die prijs vraagt Plus ook voor 250 gram Gijs-aardbeien. Hoogvliet vraag precies die prijs voor 400 gram aardbeien. Op de website van Jumbo is te zien dat de aardbeienprijs ook dat niveau heeft.

Bij Albert Heijn is het prijsniveau niet aangedaan door de marktomstandigheden met € 4,19 per pond Nederlandse aardbeien. Spaanse aardbeien zijn er ook bij Dekamarkt voor € 2,99 onder de noemer Plukaardbeien.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin