Fruit

Achtergrond 1019 bekeken

Supermarkten stunten met ‘kiloknallers’ Conference

Supermarkten kiezen voor scherpe acties met Conference-peren.

We telden zeker 6 supermarkten, waaronder een aantal kleine ketens, maar ook Plus doet een duit in het zakje. Als we verder inzoomen op de campagnes van de ketens, dan gaat het voor een deel om voordeelschalen die zijn afgeprijsd van € 1,39 naar € 1, maar Jan Linders heeft de regionale losse Conference afgeprijsd voor deze actie van € 1,99 naar € 1. Ook bij Plus gaat het om losse peren die zijn afgeprijsd van €1,99 naar €1. Dergelijke scherpe acties zouden volgens nieuwe Franse regels voor supermarkten overigens niet mogen.

Opwaarts

Kijkend naar de Belgische veilingprijzen, lijkt er deze week een aantal centen bij de uitbetaalprijs op te komen. Voor het gehele assortiment noteerde BelOrta dinsdag 9 januari een middenprijs van € 0,60. Bij kleinere en grotere maten was dat beeld zichtbaar.

Op Duitse groothandels werd in week 1 geen Nederlandse Conference gezien. Voor Duitse Conference werd in de groothandel een prijs betaald van € 1,07. Dat is € 0,17 hoger dan in 2017 in week 1.

Versteende kernen

Uit België komen berichten over versteende kernen bij Conference. Het Proefcentrum voor de Fruitteelt in Sint-Truiden kwam deze week met deze boodschap. Dat hoeft voor de consument overigens geen verschil te maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.