Doorgaan naar artikel

Marktupdate: hoopvolle start appelseizoen

De appelmarkt maakt een stabiele indruk nu het Elstar-seizoen begint. De zomerappels hebben een mooie richting aangegeven.

Het zomerappelseizoen (Delcorf met name) loopt alweer af. De hausse is geweest en ook in week 3 van de afzet bleven de prijzen van de beste sorteringen ruim boven € 1. Dat betekent dat prijzen voor Delcorf (pdf) lang op een hoog niveau zijn gebleven. Woensdag 16 augustus was bij Fruitmasters nog een veilprijs tot € 1,20 zichtbaar. Ook bij bemiddeling kwamen prijzen donderdag tot € 1,15.

Eerste Elstar

Op diezelfde woensdagveiling werd de eerste Elstar aangeboden voor de klok. De primeurprijs is misschien nog niet richtinggevend voor de rest van het seizoen, maar het prijsbeeld was met € 0,95 tot € 1,35 hoopgevend.

Komende week al verwacht Fruitmasters dat de aanvoer van Elstar goed op gang komt en zo de Delcorf kan aflossen. Er lijkt interesse in verse appels.

Marktverwachting

Met een oogstverwachting die meer dan 30% lager is dan normaal, is de prijsverwachting voor Elstar gunstig. De markt moet zich zetten. De handel lijkt bereid partijen van het hout te kopen voor € 0,65. Het geeft richting aan de markt als middenprijs. Telers verwachten een hogere opbrengst.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin