Fruit

Achtergrond

Marktupdate: aardbei-acties naast import zachtfruit

Met oplopende aardbeienprijzen in de afzet (€ 2,20 tot € 2,50 per pond) is de actiebereidheid van supermarkten momenteel niet groot.

Het aantal acties met importzachtfruit is juist groter. Van frambozen en blauwe bessen is de aanvoer schijnbaar ruim voldoende om scherpe acties neer te zetten. Zo brengt Aldi 125 gram blauwe bessen en frambozen voor € 0,99 en daarnaast Nederlandse aardbeien voor € 2,49 (500 gram). Albert Heijn bouwt de acties rondom blauwe bessen en frambozen in het zachtfruit deze week met twee voor de prijs van één. Het actieschap laat vrijwel alleen import zien, bij de marktleider.

Aardbeienprijzen

Coop gaat het diepst met de aardbeienprijs deze week, in de actie op tv; 400 gram Nederlandse aardbeien voor € 1,99, maar zet daarnaast ook blauwe bessen en frambozen uit import. Jumbo heeft de maandaanbieding nog lopen van aardbeien voor € 2,99 (pond).

Aardbeienprijzen voor telers liggen door het tamme weer ook boven het niveau van 2016 en 2015, blijkt uit Belgische middenprijzen. In week 17 noteerde Elsanta € 4 tegen € 3,89 in 2016 en € 3,36 in 2015.

Of registreer je om te kunnen reageren.