Fruit

Achtergrond 1149 bekeken

Marktupdate: winkelprijs aardbeien nog te hoog

De markt voor aardbeien zit in een tussenfase. Er is voor een betere afzet een andere consumentenprijs nodig.

Die zal er ook komen. De supermarkten hanteren voor Nederlandse aardbeien nu nog prijzen van net onder de € 5 per pond (AH en Plus: € 4,79; Jumbo € 4,69). Dat is in lijn met de inkoopprijs van vorige week, maar de markt is in een week tijd wel wat veranderd. De prijzen zijn (zoals verwacht) deze week onder druk komen staan. Vandaag (woensdag 19 april) werd op de veilingen prijzen genoteerd van rond de € 1,50 per pond. De aanvoer voor de klok is behoorlijk opgelopen.

Acties in supermarkten

Met dit prijsniveau is te verwachten dat supermarkten gaan reageren. Deze week zien we een actie bij Albert Heijn voor Spaanse aardbeien (400 gram voor € 1,99). Vorige week waren het de Nederlandse die in de bonus waren, laat een agf-manager weten. Naar die acties met Nederlands product wordt nu uitgekeken.

Of registreer je om te kunnen reageren.