Doorgaan naar artikel

Houtprijs nieuw seizoen vormt zich

Via openbare handel op website Service2Fruit lijkt een prijs gezet voor peren voor het komende seizoen, de handel op het hout.

Vrijdag ging een partij peren van de hand op die site voor 48 cent per kilo. Vorige week werd een partij op het hout verkocht voor 58 cent. De prijsverschillen geven de onder- en bovenkant aan van de handel waar het nu tussen beweegt. De partij van 48 cent was minder egaal met bomen van verschillende leeftijd en teeltwijze en met duidelijk vorstschade aan de bomen. De eerdere partij was er één van egale herkomst en nog inclusief dompelen.

De prijs zal daarom iets tussen de 55 en 65 cent in liggen, is de verwachting. Misschien is er nog ruimte omhoog als de Belgische oogstprognose duidelijk wordt. Er zijn voorspellingen dat de Belgische teelt zodanig lager is dat de gezamenlijke Belgisch Nederlandse oogst gelijk is aan vorig jaar. Dat maakt een voorspelling voor het komende seizoen makkelijker.

Het bewaarfruit van afgelopen oogst gaat nog mondjesmaat van de hand. Bij Fruitmasters worden nog partijen van enkele telers geveild met het beste fruit voor 1,40 euro (Elstar). Jonagold kan goed de tachtig cent halen. Er is nog levering van peren zelfs. Het gaat vooral om telers of handelaren die programma’s tot half augustus draaien. Een handelaar weet dat de enkele transacties tot €1,60 oploopt (ongesorteerd).

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin