Coen van Baren

Coen van Baren

businesscoach

Coen van Baren (71) is businesscoach en dat is terug te vinden in zijn blogs. Zijn belangrijkste werkterrein is de glastuinbouw, die voor hem een bron van inspiratie is.  

Coen schrijft in zijn blogs vooral over ondernemen en coaching. Hij put daarbij zowel uit zijn studies als zijn veelzijdige ervaring. De actualiteit en de nieuwste ontwikkelingen in coaching en management zijn  zijn belangrijkste leidraad.   

Coen woont in Rotterdam en werkt in Bleiswijk.

Opleiding

Doctoraal Arbeids- en Organisatiepsychologie (drs) - (Amsterdam VU, 1977)                

Twee post-HBO-masterclasses coaching (gediplomeerd) - (Amsterdam Pro Education, 2011)

Basic Course RET (gediplomeerd) - (Haarlem RET Instituut, 2006)

Diverse management- en organisatie-advies leergangen en workshops.

Loopbaan

2010 - heden
Businesscoach en mede-directeur van BCR People, een adviesbureau voor Coaching,  Juridische Zaken en Sal- en Pers.administratie.

2001 - heden
Adjunct-directeur bij VZM Uitzendgroep, een middelgroot zelfstandig  uitzendbureau werkzaam in de glastuinbouw.

1997-2001
Freelance publicist/journalist (publiceerde in de (vak)bladen Personeelbeleid,               Management Team en Psychologie Magazine). 
Auteur van het boek 'Excellent HRM, De beste P&O-praktijk in kaart gebracht'.           Paperback, 96 blz. SWP | 1999 | EAN: 9789066653337.                            

1983 – 1997
(Senior) organisatie-adviseur in de financiële wereld bij fusiepartners van de voormalige Fortis Bank  (Spaarbank Rotterdam, Centrum  Bank, VSB Bank, VSB-Groep) en bij Fortis Bank zelf. Voornaamste activiteiten: advies over (her)structurering van activiteiten, afdelingen en bedrijfsonderdelen bij fusies en reorganisaties.

1977- 1982 
Functie-analist en beleidsmedewerker P&O bij Bank Mees en Hope NV.

Meest recente publicatie
Coen van Baren.  Flowchart van Louis Cauffman. Werkrelatie ontwikkelt zich. Tijdschrift voor Coaching.  September 2011.

Hobby’s?  
Zoals automonteurs in auto’s geïnteresseerd zijn en ICT-ers in computers, zo is Coen geïnteresseerd in mensen. Vooral in de werkende mens. Steeds is hij bezig met de vraag: “Hoe kan iemand meer uit zichzelf en uit zijn bedrijf halen?”

Bekijk meer artikelen