‘Geef je ogen de kost voor nieuwe afzetideeën’ Gemaksproducten blijven over in de winkel, je ziet meer bezorgers en de boerderijwinkel is populair.
‘Geschiedenis herhaalt zich, ook in teelt’ Je ziet zaken terugkomen. Zo verwacht ik dat we ‘gemengde bedrijven nieuwe stijl’ gaan krijgen.
‘25% biologisch: hoe dan?’ Er zijn heel grote verschillen tussen landen en gewassen als het gaat om biologisch boeren en telen.
‘Coronacrisis versnelt veel trends in tuinbouw’ Agf-trend als arbeidsbehoefte was al langer gaande en versnelt nu door de coronacrisis.
‘In de rij voor het witte goud: peperdure asperges’ Op paasochtend toog ik naar een van de seizoenfruitkramen in de omgeving om asperges te kopen.
‘Plastic Fantastic!?’ Plastic is niet per se de meest schadelijke verpakkingsoptie. Maar het is de vraag of verzet tegen het...
‘Aan de appel is niks appeligs’ Blijvende aandacht voor kwaliteit en vernieuwing is vereist om de aandacht van de consument vast te houden, zegt...
‘Start-ups meer dan slimme oplossingen’ Het kan tuinbouwondernemers interessant zijn om op de hoogte te zijn van de start-upwereld.
‘Kwetsbaar zachtfruitsprookje’ Een goed georganiseerde keten is voor zachtfruit van het grootste belang, zegt Cindy van Rijswick.
‘Knakworsten of komkommer’ Het einde van de trend om gemakkelijk en lekker groenten en fruit te eten is nog lang niet in zicht.
‘Minder, minder, minder!’ Hoe sympathiek het ook klinkt om te streven naar meer nationaal product, de realiteit is anders.
‘Keurmerk-kostprijs-kringloop’ Als we precies weten wat de milieubelasting is van producten, kan dat vergaande gevolgen hebben.
‘Stadslandbouw: oude wijn in nieuwe zakken’ Studenten wedijveren om het beste plan om de Bijlmerbajes om te toveren tot stadslandbouw.