Doorgaan naar artikel

‘Minder aanbod rabarber, toch grillige prijsvorming’

De Rond Agro teelt vrijwel jaarrond rabarber in Hoeven. De oogst startte op 2 oktober 2017 in hun verduisterde kas. Ben en zoon Rob de Rond vormen samen De Rond Agro.

In die kas zal tot in de eerste week van april nog worden geoogst worden in de planten die eind januari werden ingezet. Vanaf begin september werd 8 keer ingezet. “Iedere 3 weken zetten we een nieuwe partij in. Na een week of 3 start de oogst en die duurt dan een week of 4 tot 5.” Tot op heden verliep het seizoen verre van goed. “In de eerste maand waren de prijzen nog redelijk goed, daarna werd het snel minder.”

Overlap oogstperiode rabarber

Deze week (11) start bij De Rond Agro de oogst in tunnels waarop hij rond 1 januari de folie aanbracht. “De laatste oogst uit de kas en de eerste uit de tunnel overlappen een week of 4. Dat komt zeker dit jaar mooi uit, omdat we door de vorst in de tunnel wat later zijn. We hebben de kachel van de grondverwarming tijdens de vorst toch zo’n 4 graden lager gezet, om de stookkosten niet uit de hand te laten lopen. Ook in de kas hebben we meer gas verbruikt dan we gewend zijn de afgelopen jaren.”

Folie eraf

De laatste oogst in de tunnels valt rond half april als de oogst van de buitenteelten onder bedekking op gang komt. De folie wordt dan van de tunnels verwijderd tot het volgende seizoen. Het gaat om meerjarige planten van het ras Goliath.

Auteur: Stan Verstegen

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Rob de Rond

rabarberteler

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin