Doorgaan naar artikel

‘Week voor de Fruit Logistica is bijna traditioneel moeilijk’

We trekken nu het ras Flexine, geeft Gerwin de Vries van LOF. in Espel aan. De wortels voor de oogst in week 6, startten met een pittemperatuur van 20 graden Celsius, afbouwend naar 13 á 14 graden.

“Het gaat probleemloos. We zien dat de volgende partij al wat rustiger groeit, die kan wat meer temperatuur hebben.” Flexine volgt na de rassen Desir en Atlas. Atlas is ’terug van weggeweest’. “Het is nog steeds een betrouwbaar ras. Zou je me enkele jaren geleden gevraagd hebben of er nog een toekomst voor dit ras zou zijn, zou ik daar waarschijnlijk negatief op geantwoord hebben. Maar het tegendeel is het geval. We zien dat ook aan de vraag naar Atlas door onze ‘wortel’klanten.

De uitlevering van witlofwortels gaat ook door, vaak op basis van ‘just in time delivery’: de wortels blijven onder beheer van De Vries op voorraad, en worden in kleinere partijen uitgeleverd. De gevraagde wortelvolumes werken ook als een barometer voor de marktstemming. “De klanten zijn de laatste tijd wat gretiger. Het loopt vanaf eind november al heel behoorlijk.” Vorige week leken de prijzen weg te zakken  “Wellicht door de Fruit Logistica in Berlijn, de week ervoor is bijna traditioneel moeilijk.” LOF. trekt ook altijd naar de Fruit Logistica. “Vanwege de handelscontacten moet je er echt zijn.”

Bekijk meer

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin