Doorgaan naar artikel

‘Geen paniek en op dezelfde voet verder met bloemkool’

Hoewel de meeste bloemkooltelers ontevreden zijn over het afgelopen bloemkoolseizoen, valt dat voor Angelo Nabben en Mirjam van Casteren in Tienray nog mee.

“Uiteraard was het vanaf half september en in oktober gewoon slecht, maar wij hebben er van vroeg tot laat bijgezeten. Dat maakt 2014 zeker geen super jaar, maar wij kunnen nog tevreden zijn”, concludeert Mirjam half december. Eind november werden de laatste bloemkolen gesneden. “Voor telers die in het vroegste nog geen bloemkool hadden en het laatste ook gemist hebben, zal de situatie ongetwijfeld anders liggen. Tegenwoordig moet je er het hele seizoen bij zijn, want je weet van te voren nooit wanneer de markt goed of slecht is. Zeker niet met een product als bloemkool, wat zich lastig laat plannen.”

Gewasresten ondergewerkt

Ook op de laatste percelen zijn inmiddels de gewasresten ondergewerkt, zodat de percelen weer netjes afgeleverd kunnen worden aan de verpachter. In de rassenkeuze zal het komende seizoen weinig veranderen. “Het moet gek gaan dat we weer zo’n jaar krijgen. In oktober voldeed geen enkel ras. Dus geen paniekvoetbal en min of meer op dezelfde voet verder gaan. Het kan wel zijn we in de zomer wat meer Clarina gaan telen. Dat ras is ons dit jaar goed bevallen.”

Planten weer besteld

De eerste planten voor het nieuwe seizoen zijn inmiddels weer besteld en al gezaaid in 5-centimeter perspotten. De eerste rassen zijn Easytop, Abeni en Xenia. In principe worden die in de eerste dagen van maart onder vliesdoek geplant.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin