Doorgaan naar artikel

Gat in aanvoer Spaanse broccoli

Door de warme herfst zijn veel plantingen broccoli in Spanje samengelopen en inmiddels geoogst. Omdat het seizoen in Nederland en Duitsland achter de rug is, ontstaat er daarom een gat in de aanvoer van broccoli. Dat uit zich in stijgende prijzen.

Momenteel is sprake van krapte in de aanvoer van Spaanse broccoli. Nederlandse en Duitse telers kunnen hier niet meer van profiteren omdat het van. De krapte is ontstaan doordat veel plantingen in Spanje zijn samengelopen, vanwege de warme herfstperiode. De oogst van de volgende plantingen laat nog zo’n twee weken op zich wachten, meldt het Duitse marktbureau AMI. Door de krapte vertonen de prijzen op de Duitse groothandelsmarkten en in de retail inmiddels een stijgende lijn.

Nederlandse supermarkten

Bij Albert Heijn kost broccoli deze week € 1,29 voor een scherm van 500 gram. Jumbo hanteert tot 31 december een prijs van 90 cent per 500 gram. Volgens de website is het land van herkomst Nederland. Bij de Plus betaalt de consument 99 cent. Bij Jan Linders gaat het volgens de website eveneens om Nederlandse broccoli voor 99 cent per 500 gram.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin