Doorgaan naar artikel

Belg innoveert met scheutbroccoli

Een Belgische broccoliteler heeft een nieuwe vorm geïntroduceerd voor het vermarkten van broccoli. ‘Sprouting broccoli’ ofwel scheutbroccoli is het product dat hij op de markt brengt. Het gaat om de zijscheuten die planten vormen als het hoofdscherm gesneden is.

Naast broccoli teelde José Dequidt uit Pollinkhove al ‘flower sprouts’. Dat is een kruising tussen boerenkool en spruitkool. Aan zijn assortiment heeft hij nu ‘sprouting broccoli’ ofwel scheutbroccoli toegevoegd. Daarbij gaat het om de zijwaartse scheuten die op de stam uitgroeien nadat het hoofdscherm van de plant is gesneden. Het gewas levert op deze manier twee eindproducten: het scherm met een krachtige broccolismaak, en de dunnere zijscheuten met een smaak die wat neigt naar groene asperges.

Varianten

Andere varianten op broccoli zijn aspergebroccoli (of Bellaverde) en Bimi. Bimi is een kruising van broccoli met Chinese groene kool en Bellaverde is een zuiver broccoliras dat veel zijscheuten produceert als de hoofdknop wordt uitgebroken. Dat gebeurt als die knop 5 tot 8 centimeter doorsnede heeft. The Greenery heeft beide varianten in het verleden met wisselend succes op de markt gebracht.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin