Doorgaan naar artikel

Agrometius verkoopt eerste drone voor precisielandbouw

Loonbedrijf Thijssen uit het Friese Nieuwehorne is het eerste loonbedrijf in Nederland dat naast trekkers ook een professionele drone in het machinepark heeft. Dat meldt Agrometius. Dat bedrijf verkocht de eerste eBee Ag net voor de kerst aan Loonbedrijf Thijssen.

De eBee is een drone van het merk senseFly. De drone is inmiddels zo’n 2 jaar op de markt. Sinds deze zomer is er een speciale uitvoering voor de landbouw, de Ag-variant. Dat meldt Landbouwmechanisatie.nl. De eBee is een automatische drone.  De gebruiker hoeft, zo zegt Agrometius, alleen maar het gebied en de gewenste resolutie te selecteren in de software. Vervolgens berekent het systeem zelf de vlieghoogte en het te vliegen traject.

 

Multispectrale camera

De camera in de drone bepaalt voor een belangrijk deel voor welke werkzaamheden de drone kan worden ingezet. De drone van Loonbedrijf Thijssen heeft een multiSPEC 4C-camera. Deze multispectrale camera is ontwikkeld voor de landbouw en maakt in 4 bandbreedtes opnamen. Daarnaast meet de camera ook de lichtsterkte. Na de vlucht worden de foto’s verwerkt tot perceelskaarten waarmee plaatsspecifiek inzicht wordt verkregen over onder andere bladoppervlak, gewasontwikkeling en stress.

Voordat Thijssen de drone kan gebruiken, moeten eerst de benodigde vergunningen en het vliegbrevet worden bemachtigd.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin