Doorgaan naar artikel

Spruitentelers zamelen halve ton in voor stamceltherapie

Met een laatste flinke zet van spruiten telend Nederland is het gelukt anderhalve ton te vergaren voor een zuurstof- en stamceltherapie voor Lotte Verkort uit Zeewolde.

De therapie, die ze in de Verenigde Staten (VS) kan ondergaan, moet op zijn minst een verbetering geven van de gevolgen van een hersenbeschadiging die Lotte opliep na een ernstig auto-ongeluk op tweede kerstdag 2009. Ze kan nog slechts moeizaam bewegen en niet meer praten. In Nederland is ze ‘opgegeven’ om nog te revalideren.



Vrienden en familie hadden met allerlei acties in 2013 via de Stichting Lottes Leven circa 100.000 euro verzameld. Om het komend voorjaar therapie in de VS mogelijk te maken, moest nog een gat van 50.000 euro worden gedicht. Spruitentelers Ronald en Jan Herbert pakten die uitdaging in de week van kerst op met de verkoop van 17 ton spruiten in samenwerking met een aantal Plus Supermarkten. Dit initiatief werd onder andere vervolgd met een spruitenveiling bij The Greenery en met donaties van diverse bedrijven in en rond de spruitensector en met particuliere giften.



Deze aanpak had succes: de broers Herbert mochten Lotte Verkort op Tweede Kerstdag vertellen dat de benodigde 50.000 euro was opgehaald. De camera’s van SBS6 waren erbij: de beelden werden op 27 december in een uitzending van ‘Hart van Nederland’ uitgezonden en zijn hier nogmaals terug te zien.

Bekijk meer

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin