Doorgaan naar artikel

Plantenkweker Lenders druk bezocht bij Kom in de Kas

De kas bij Lenders Prei- en Aspergeplanten in Kessel beslaat ‘slechts’ een hectare. Toch deed Lenders, een beetje als vreemde eend in de bijt, mee aan Kom in de Kas in de gemeente Peel en Maas.

De plantenkwekerij trok drommen bezoekers. Die zagen het laatste restje aan in de kas opgekweekte preiplanten, maar aan de hand van bedrijfsfilmpjes ook hoe preiplanten in Marokko en Portugal worden opgekweekt. En niet te vergeten, het proces van aspergezaadje tot aspergeplant en het groeiproces van rabarberpollen. Zaadfirma Hazera liet in een stand de wereld van courgette zien, waarbij duizend plakken courgettecake in een mum van tijd verorberd werden.

Buitenteelt

Lenders Prei- en Aspergeplanten heeft naast een kas van een hectare circa 90 hectare buitenteelt. Ze zijn de grootste preiplantenkwekerij van Europa. Naast circa 300 miljoen preiplanten kweken ze 3 miljoen aspergeplanten, 300.000 courgette- en 50.000 rabarberplanten per jaar op. De vroegste preiplanten kweken ze zelf in Marokko en Portugal. In de kas in Kessel staan vanaf begin december vroege preiplanten  voor de zomerteelt. In die kas staan in de zomer wortelen en spinazie voor veredeling en zaadproductie van Bayer onder de merknaam Nunhems. Tijdens Kom in de Kas stond de kas voor het grootste gedeelte vol met bieslookplanten die Lenders opkweekt voor Gipmans Planten uit Venlo.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin