Doorgaan naar artikel

Noordam verbetert gebruiksgemak 285-tray

Plantenkwekerij Noordam in ‘s-Gravenzande heeft haar bekende tray (60 x 40 centimeter) met 285 cellen aangepast. Door de veranderingen is het uithalen van de planten gemakkelijker geworden en is de tray beter geschikt voor volautomatisch planten.

Bij de oude trays waren de cellen van boven naar onderen gelijkmatig symmetrisch. Bij de nieuwe tray is elke cel naar beneden toe taps aflopend. Daardoor is de noodzaak voor vooraf opdrukken van de planten -zodat ze los komen te staan- kleiner.

Ovaal gevormd en stijver

Verder is de vorm van de cellen aan de bovenkant wat ovaal, zodat de kluiten aan de bovenkant meer ruimte hebben. De planten zijn daardoor zowel door links- als rechtshandigen sneller uit de tray te halen. De grotere geschiktheid voor automatisch planten is te danken aan een aangepast productieproces van de trays, waardoor de hardheid en stijfheid is toegenomen.

Plantenkwekerij Noordam in ‘s-Gravenzande heeft haar bekende tray (60 x 40 centimeter) met 285 cellen aangepast. - Foto: Joost Stallen

Plantenkwekerij Noordam in ‘s-Gravenzande heeft haar bekende tray (60 x 40 centimeter) met 285 cellen aangepast. – Foto: Joost Stallen

Bekijk meer

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin