Doorgaan naar artikel

Vroege teelt: Ironman en Titanium beste broccolirassen

Voor de vroege teelt van broccoli gooien de Seminis-rassen Ironman en Titanium kwalitatief gezien de hoogste ogen. Dat is de conclusie van proefcentrum Inagro in het Belgische Rumbeke-Beitem na een vergelijking van 4 rassen.

Dat staat beschreven in de nieuwste uitgave van het Belgische Proeftuinnieuws. De rassen Ironman, Titanium, Confidant (Takii) en Monteco (Seminis) waren eind januari 2016 gezaaid op 5 centimeter-perspotten en op 21 maart uitgeplant (70×40 centimeter).

  • Titanium had met 74 groeidagen de langste teeltduur, maar gaf volgende de onderzoekers met 88% het hoogste aandeel Flandria en met 612 gram de zwaarste schermen.
  • Ironman had 71 dagen nodig, met 84% Flandria en een stuksgewicht van 544 gram.
  • Monteco, met 67 groeidagen, gaf mooi bolronde schermen met 92 % Flandriakwaliteit. Ze waren met gemiddeld 459 gram het lichtst in gewicht.
  • Confidant was met 59 dagen het snelst oogstrijp, maar wel met minder mooi ogende schermen. Het gemiddeld stuksgewicht was in vergelijking met Monteco iets hoger (489 gram), maar kwam kwalitatief niet verder dan 24,2% Flandria.

Bekijk meer

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin