Doorgaan naar artikel

WPG mikt op los gestorte kluit voor vroegste kool

Naast kluitplanten met de los gevulde kluit WP 64 met 100 cc inhoud voor de vroegste koolteelten, maakt WPG ook koolplanten met een los gevulde pot van 230 cc.

De plantenkwekerij in Grubbenvorst startte vorig jaar met 10.000 planten, met de vroegheid van een perspot van 8 centimeter. De reacties van klanten in Noord-Europa waren dusdanig positief dat de productie verder is opgeschaald, aldus Wieke Grubben van WPG. De losse potgrondvulling geeft in vergelijking met een perskluit een groter wortelgestel en een langer aanhoudende vegetatieve groei. Daardoor kan het gewas voorafgaand aan de koolvorming meer bladmassa maken. Dat vertaalt zich in meer uniformiteit bij de oogst, aldus Grubben. De prijsstelling voor een los gevulde 230 cc-pot is vergelijkbaar met die voor een 8 centimeter perspot.

Op de foto een indruk van de plantontwikkeling met een vroeg bloemkoolras. Het beeld is van 25 januari jongstleden: de plant in de pot van 100 cc is gezaaid op 20 oktober, de plant in de 230 cc-pot is van 15 oktober.

Bekijk meer

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin