Doorgaan naar artikel

Van der Tak: ‘Sector verdient eigen minister’

CDA-prominent Sjaak van der Tak vindt de tijd rijp voor weer een eigen minister voor land- en tuinbouw.

In een vandaag op deze website gepubliceerd opiniestuk breekt Van der Tak een lans voor een Minister van Voedsel, Land- en Tuinbouw. Deze bewindspersoon in het nieuwe kabinet zou geen apart departement behoeven, maar de nu over ten minste 4 ministeries verspreide aandacht voor de tuinbouw in één portefeuille kunnen bundelen.

‘Eigen minister benadrukt economisch belang land- en tuinbouw’

“Een eigen minister benadrukt het economisch belang van de sector. Hij of zij heeft als lid van de ministerraad toegang tot het algemene regeringsbeleid, wat de mogelijkheid biedt om op het juiste niveau bij nationale regeringen overal ter wereld aan tafel te komen”, aldus de Westlandse CDA-burgemeester in zijn opiniestuk.

Sjaak van der Tak (links) maakt zich als burgemeester van Westland al sinds jaar en dag hard voor het belang van de tuinbouw. - Foto: ANP

Sjaak van der Tak (links) maakt zich als burgemeester van Westland al sinds jaar en dag hard voor het belang van de tuinbouw. – Foto: ANP

Kwartetten ministersposten naderbij

Van der Tak lanceert zijn pleidooi voor deze ministerspost op het snijvlak tussen Economische Zaken, Infrastructuur en Milieu, Buitenlandse Zaken, Volksgezondheid en Onderwijs in de zomerpauze van de kabinetsformatie. Rond de verkiezingen klonk ook al de roep om een eigen landbouwminister. “Maar toen was het kwartetten over ministersposten nog niet aan de orde, die tijd is nu naderbij”, aldus het begeleidend schrijven, dat de timing van het opiniestuk nader verklaart.

Nu nog burgemeester van Westland

Van der Tak is nu nog burgmeester van Westland. Hij treedt per 1 oktober aan als voorzitter van LTO Glaskracht Nederland.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin