Doorgaan naar artikel

Lintjes in de tuinbouw

De lintjesregen heeft dit jaar Rob Baan, Edith Lammerts van Bueren en Benny Wezenberg bereikt.

Rob Baan is sinds vandaag Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De directeur van het Westlandse glastuinbouwbedrijf Koppert Cress is onderscheiden voor zijn inspanningen op het gebied van verduurzaming van de voedselproductie. Hiervoor kreeg hij vorig jaar ook al de Koning Willem I Prijs.

Ook zijn inzet om de Nederlander gezonder te laten eten heeft meegewogen in het besluit Baan te decoreren. Op zijn bedrijf krijgen wekelijks Westlandse schoolkinderen kooklessen met extra aandacht voor wat je allemaal voor lekkers kunt maken met groente en fruit.

Verder is Baan een van de initiatiefnemers achter 24Kitchen en warm pleitbezorger van Dutch Cuisine (80% groente en fruit versus 20% vlees en vis op restaurantmenu’s in plaats van andersom).

Begin maart mocht Rob Baan Koningin Maxima en Klaas Knot van de Nederlandsche Bank op zijn bedrijf rondleiden. - foto: ANP

Begin maart mocht Rob Baan Koningin Maxima en Klaas Knot van de Nederlandsche Bank op zijn bedrijf rondleiden. – foto: ANP

Edith Lammerts van Bueren Officier in Utrecht

Ook Edith Lammerts van Bueren is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Zij is al decennia lang gezaghebbend onderzoeker in de biologische plantenveredeling op het Louis Bolk Instituut in Driebergen en is daarnaast bijzonder hoogleraar aan de Wageningen Universiteit. In haar werk is ze al eerder beloond voor de manier waarop ze de verbinding legt tussen wetenschap en praktijk.

Prof.dr.ir. Edith Lammerts van Bueren tussen de aardappeltelers. - foto: Koos Groenewold

Prof.dr.ir. Edith Lammerts van Bueren tussen de aardappeltelers. – foto: Koos Groenewold

Benny Wezenberg Ridder te Kampen

Benny Wezenberg is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau geworden. Als derde van de vier generaties Wezenbergen aan het hoofd van het gelijknamige transportbedrijf, heeft hij de Wezenberg Groep in Kampen groot gemaakt.

Wezenberg Groep is vanaf de oprichting gespecialiseerd in het vervoer van groente en fruit uit het omliggende tuinbouwgebied ‘De Koekoek’ en van groenteveiling KZIJ. Toen die veiling in The Greenery opging heeft Wezenberg het veilingterrein overgenomen en omgedoopt tot Agrarisch Logistiek Centrum. Na een vernietigende brand werd dit ALC des te moderner herbouwd.

Ridder Benny Wezenberg is derde generatie achter de bekende vrachtwagens, doorgaans gevuld met groente van rond Kampen en IJsselmuiden. - foto: Wezenberg Groep

Ridder Benny Wezenberg is derde generatie achter de bekende vrachtwagens, doorgaans gevuld met groente van rond Kampen en IJsselmuiden. – foto: Wezenberg Groep

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin