Doorgaan naar artikel

Unilever en Cosun voor snelle uitbetaling

Unilever Nederland en akkerbouwcoöperatie Cosun hebben zich aangesloten bij Betaalme.nu, een initiatief voor het sneller laten uitbetalen van MKB-bedrijven.

Inmiddels doen 40 bedrijven mee aan het initiatief. Eerder sloten vanuit de agribusiness ook onder meer FrieslandCampina, Vion, Cargill en Rijk Zwaan zich bij het initiatief aan.

Betaling binnen 30 dagen

Deelnemende bedrijven geven in een manifest aan hoe ze bijdragen aan snellere betaling van hun leveranciers uit het MKB, die daardoor meer financiële armslag kunnen krijgen. In de regel is het doel bedrijven binnen 30 dagen te laten betalen. Er zijn geen harde sancties. Wie deelneemt maar zich niet houdt aan het manifest, wordt publiekelijk gekapitteld.

Ook kleinere ondernemers profiteren

Betaalme.nu streeft ernaar om voor het Nederlandse MKB € 2,5 miljard vrij te maken uit openstaande facturen. Geld dat MKB-ondernemers bijvoorbeeld kunnen gebruiken om te investeren. Betaalme.nu wil in de toekomst niet alleen grote bedrijven bewegen sneller uit te betalen, maar wil ook MKB-ondernemers adviseren over hoe ze sneller betaald kunnen krijgen.

Betaalme.nu is een initiatief uit het bedrijfsleven dat financieel wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Jan Cees Bron

redacteur ondernemen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin