Doorgaan naar artikel

GroentenFruit Huis wil combinatie groente en wiet verbieden

Het GroentenFruitHuis maakt zich zorgen over de combinatie van de teelt van groente en fruit met die van cannabis.

Deze week heeft de Tweede Kamer bij meerderheid besloten de wietteelt in Nederland te reguleren. GroentenFruit Huis vindt het onwenselijk de wietteelt te combineren met de productie van groente en fruit in één en dezelfde productieomgeving en dringt er bij het ministerie van Economische Zaken op aan dit op te nemen in het vergunningstelsel.

“De associatie van de teelt van een grondstof voor drugs in dezelfde kassen waarin groente en fruit worden geproduceerd is ongewenst”, aldus directeur Richard Schouten van het GroentenFruit Huis. “Consumenten en retailers, nationaal en internationaal, zullen grote bezwaren hebben bij het idee dat de teelt van gezonde groenten en fruit in dezelfde omgeving plaatsvindt waar wiet kan worden geteeld.”

Brief naar van Dam

Op dit moment is het lastig voor de sector om een verbod af te dwingen voor de teelt van wiet tussen gewassen voor consumptie. GroentenFruit Huis zal middels een brief aan staatssecretaris Van Dam, die ook verantwoordelijk is voor landbouw, aandringen bij de verdere formulering van de plannen rondom de legalisering van de teelt van wiet, om de combinatie van wietteelt en voedingstuinbouw op dezelfde locatie te verbieden.

Laat ook uw stem horen over dit onderwerp op de homepage. Klik op de poll.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin