Doorgaan naar artikel

Achmea in rode cijfers door hagel- en waterschade

De zware regen- en hagelbuien van de afgelopen weken hebben verzekeraar Achmea (Interpolis en Centraal Beheer) over het eerste halfjaar in de rode cijfers gedrukt.

Het verzekeringsbedrijf wil nog meer op preventie gaan aandringen bij haar leden, stelde bestuursvoorzitter Willem van Duin.

Achmea schat het schadebedrag bij zijn klanten nu op ongeveer 260 miljoen euro. Achmea is deels herverzekerd en kan dus een deel van de schade in de tuinbouw nog terugkrijgen. Maar dan nog resteert een nettoschadelast door het noodweer van 140 miljoen euro, zo maakt het concern bekend vandaag.

Een toename van de schadelast door het veranderende klimaat was verwacht, schrijft Achmea. Over de eerste zes maanden van dit jaar resulteert dit voor Achmea in een aanzienlijk, negatief financieel effect. De huidige premiestellingen zijn niet voldoende dekkend voor de toegenomen schadelast, waardoor premieverhogingen onvermijdelijk zijn. Dat was al bekend. Onder meer preventie kan helpen de schadelast minder sterk te laten toenemen. Onze merken nemen hierin een voortrekkersrol.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin