Doorgaan naar artikel

Ophoudprijs paprika van 30 cent losgelaten

Veiling Zaltbommel en ZON hebben de ophoudprijs van 30 cent losgelaten.

Directe aanleiding is het stilzetten van de Europese steunmaatregelen, waardoor een lagere vergoeding wordt betaald voor opgehouden partijen. De regeling heeft geen bodem in de markt gelegd.

Zaltbommel hanteerde de minimumprijs al langer. Bij ZON is de prijs een korte week ingevoerd geweest, maar alweer losgelaten. De veiling laat weten dat wel partijen klasse 2 zijn opgehouden vorige week. “Maar als je alles gaat rekenen, de kosten van storten, het product staat al op de veiling, dan houden telers er niets aan over. Dan kun je beter voor vijf cent verkopen.”

Bij Zaltbommel is de ophoudprijs vrijdag vervolgens ook losgelaten. De huidige ophoudprijs is nu 15 cent per kilo. “We merkten dat de verschillen tussen de veilingen zo groot zijn dat we bang waren dat we minder zouden verkopen”, laat de veiling weten.

The Greenery liet eerder weten ook ophoudprijzen te hanteren. Een handelaar laat weten daar afgelopen week niets van gemerkt te hebben. De afzetorganisatie was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin